Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Kvalitetssamtale

Fokuspunkter kvalitetssamtale 2025

Formålet med samtalen

Kvalitetssamtalen skal styrke dialogen og samarbejdet om udvikling af den enkelte skole. Samtalen tager udgangspunkt i skolernes udfordringer og udviklingsområder, og hvordan der lokalt kan arbejdes bedst muligt for at styrke elevernes faglige udvikling og trivsel. Samtalen tager udgangspunkt i skolernes konkrete indsatser og udvikling i det foregående år. 

Kvalitetssamtalen skal have fokus på de fremadrettede indsatser, der kan bidrage til skolens udvikling og kvalitet. Samtalen skal skabe grundlag for at arbejde med konkrete løsninger og indsatser for elevernes læring og trivsel.

Indsats- og udviklingsområder for kommende skoleår:

  • Trivsel

  • Bevægelse

  • Praksisfaglighed

 

Referat af kvalitetssamtale 22. maj 2024.

Deltagere: Skoleleder Kristian Kallenbach, direktør Michael Gravesen.

Skolen har følgende særlige indsatspunkter i kommende skoleår:

  • Kompetenceudvikling inden for Socialfag for alle lærere i indskolingen samt AKT/LKT-team med det formål at ruste lærerne til bedre at kunne se bagom elevens adfærd og dermed bedre støtte elevens udvikling. To pædagoger deltog skoleåret 2023-2024 og flere deltager de kommende år.
  • Højere trivsel og lavere fravær. Disse to ting hænger sammen, og skolen vil derfor arbejde målrettet på at højne alle elevers trivsel dog med særligt fokus på de, hvor der kan være mistanke om begynde eller eksisterende mistrivsel. Der følges op hver måned med forældre, der har børn med bekymrende fravær.
  • Rette indsats til rette tid. Vi arbejder målrettet med evalueringer og test for at kunne iværksætte de rette faglige og sociale indsatser for relevante elever i tide. 

Udover de særlige indsatspunkter arbejder skolen kontinuerligt med: 

  • Højere karaktergennemsnit: Generelt klarer eleverne sig godt i de mundtlige prøver, og der arbejdes med ekstra opmærksomhed på at højne elevernes skriftlige kompetencer. Der afvikles to årlige klassekonferencer, hvor alle elevers standpunkt gennemgås med læse- og matematikvejledere og evt. sociale indsatser drøftes. Lærerne deltager i relevante fælles fagudvalg på tværs af skoler.
  • Indsatser (både faglige og sociale) leveres primært i klasserne, idet det bør opleves som en naturlig del af skolegangen, og klassefællesskabet og -dynamikken er vigtig for de enkelte elevers faglige og sociale trivsel.
  • Praksisfaglighed. I den projektbaserede undervisning indgår også praksisfaglighed i alle projekter. Begge dele bidrager til at vise eleven, hvad de kan bruge de indlærte færdigheder til.
  • Faglig ledelse: Både ledere og vejleder er løbende deltagende i teammøder og fælles planlægningsmøder for at understøtte fagligheden i undervisningen.
  • Bevægelse: Der arbejdes naturligt med bevægelse i den projektbaserede undervisning. 
Dokumenter

Fokuspunkter fra kvalitetssamtale 2025

Shape Created with Sketch.

2024_0522 Referat af kvalitetssamtale.pdf

Shape Created with Sketch.